Temat: Hrvatska - Tak to ten kraj...
...mecz rewanżowy u siebie. Na trybunach będzie pewnie jakaś grupka fanatyków mojego zespołu, więc trzeba się dobrze zaprezentować. Od czasu podpisania kontraktu, nie mam asystenta dlatego w najbliższej przyszłości postanowiłem poszukać jakiegoś odpowiedniego kandydata na to stanowisko. W dzień meczu, z samego rana pojechałem razem z Maćkiem do jego restauracji. Poprosiłem by trochę opowiedział mi o kuchni chorwackiej.
Opowiadał, że kuchnia w Chorwacji jest niezwykle ciekawa i zróżnicowana. Wynika to z dawnych wpływów kuchni włoskiej, austriackiej, węgierskiej i tureckiej.
Stoły są pełne różnych gatunków ryb, grillowanych mięs, owoców morza, oliwek, warzyw, aromatycznych ziół, fig migdałów, winogron, miodu, rodzynek i owoców cytrusowych.
Posiłek zaczyna się od przystawek serwowanych jako "hladni pladanj". Taki "zimny talerz"...
Źródło: forum.e-siatka.pl/viewtopic.php?t=1493