Temat: Galeria Smaków, czyli jak uszczęśliwić Debeściaczka ;)
Gosiek dzisiaj na śniadanko zrobiłam sobie omlecik :sabber: PYCHOTKA! Smakował jak pomieszanie biszkoptu, bezy i koglu-moglu mniaaaaam! Teraz będę musiała codziennie go jeść :eviltong:
ach jak mi przykro :evil_lol::diabloti:
mówiłam przecież że omlecik smakuje jak biszkopty :lol:
Kurczę.. skoro jesteśmy przy przetworach..... znacie ogórki w chilli?
Coś wspaniałego.. mogę podać przepisik.. no i na ogórki marynowane w musztardzie :razz:
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=19502
Temat: Mazury od połowy czerwca
Bodo wydawał się życzliwy, chyba że usypia moją czujność i jest to cisza przed burzą Słoje mają różną zazwartość. Smalec/sztormiak, ogórki-marynowane i kiszone, jakieś żarcie wleczone przez pół Polski,nakrętki, śrubki, zawleczki, przetyczki, itp. Jak taki słój pęknie-to zaczyna się dramat. Zalana tłuszczem zawartość bakisty, pogubione "szpeje/skarby",odkładane od jesieni, i wszechobecne potłuczone szkło, które skutecznie kaleczy dłonie. Od tej chwili nie jesteś załoga, tylko pasażerem-wozidupkiem. Dlatego wszelkie szpeje powinny być...
Źródło: forum.mazury.info.pl/viewtopic.php?t=1324
Temat: : Do wszystkich budujacych mase!
...wszystko podgrzane w mikrofali. 17.00 – porcja gainera (ok.75g), 20.00 – obiad. I tu na ogół danie zmienia się co drugi dzień. Przykładowe wygląda tak: mniej więcej 300g ziemniaków obranych i ugotowanych; jakieś mięso najczęściej z kurczaka (nie mam pojęcia ile to waży, tak z 1 udko lub 1 połę piersi) lub paluszki rybne (5 szt.) lub ze 3 jajka w różnym wydaniu; do tego jakaś zagrycha w formie surówki (ze 3 duże łyżki) lub 4 ogórki marynowane, papryki marynowanej lub groszku z marchewką gotowanego. Czasami na obiad jest zupa zamiast tego wszystkiego co powyżej. Wtedy jem 2 talerze zupy+5 kromek zwykłego chleba. Poza tym między posiłkami zdarza mi się podjadać ciastka (głównie w pracy, bo są za darmo;-]) Treningi mam średnio co drugi dzień, 3 razy w tygodniu po 1,5 godziny. I na koniec najciekawsze: nie są to treningi na siłowni, ale dość wysiłkowe i...
Źródło: war.budo.net.pl/viewtopic.php?t=52863
Temat: Marynaty do mięs.
...wszystkie zupy kremowe o smaku korzennym, bulion nie podprawiane zupy jarzynowe, jasne sosy np. ziołowy, holenderski, zielony, ryby gotowane, pasztety dania z cielęciny , rogout z drobiu i dziczyzny kalafior, brukselka, czerwona kapusta, szpinak, botwinka. imbir -- zupy owocowe, z warzyw strączkowych, sałatki z drobiu, ryżu, naleśniki dania z mięsa mielonego, ragout cielęce, wątroba, marchew, szpinak biała fasola, por, grzyby, ogórki marynowane. kardamon -- rosół, zupy owocowe, sosy owocowe, naleśniki, słodkie ciasta smażone wywar z ryb, pasztety, ciasto z mięsem mielonym, rogout z jagnięciny królik, marynaty do dziczyzny, warzywa strączkowe, UŻYWAĆ OSZCZĘDNIE. kurkuma -- sałatki ze skorupiakami lub rybą, jajecznica, ryba z curry, pikle, marynaty. lubczyk -- kartoflanka, zupy z warzyw strączkowych i jarzynowe, rosół, sosy...
Źródło: mojeulubioneprzepisy.jun.pl/viewtopic.php?t=91
Temat: Sałatka meksykanska
- puszka czerwonej fasoli, - puszka kukurydzy, - puszka groszku, - słoiczek pieczarek marynowanych, - 2 świeże papryki, - ewent. 2-3 ogórki marynowane. Na sos: - 2 duże cebule, - ostry ketchup, - przyprawy (np zioła prowansalskie), - kilka kropel tabasco, - olej. Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Fasolę opłukać z zalewy, groszek i kukurydzę odsączyć. Wymieszać wszystkie składniki. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju. Dodać kilka łyżek stołowych ketchupu i kilka kropli tabasco. Pod koniec smażenia dodać przyprawy....
Źródło: suczyniec.pl/viewtopic.php?t=1716
Temat: Sałatka z zupek chińskich
w zeszłym roku podawałam przepis na ogórki marynowane z musztardą. Są pyszne. Można też robić buraczki w zalewie , większość gospodyń ten przepis zna . Ja go nieco zmodyfikowałam za poradą koleżanki. Duże buraczki kroję w plasterki albo półplasterki a średnie w cząstki, dodaję strąki żółtej lub zielonej papryki ,nie za dużo, zalewam zalewą z oliwą lub olejem i pasteryzuję.
Źródło: dzialkowcy.info/phpBB2/viewtopic.php?t=3864