kuchia polska

inlovve portal

Temat: dla czego McDonald's naciąga krakowian...
On Thu, 12 Jul 2007 21:37:05 +0200, Michał Dwużnik <Michal{dot}Dwuznik{at}cern{dot}ch@think.before.replying> wrote: [color=blue] >Padłem. Wypowiedzi kulinarne człowieka który do ugotowania bigosu >potrzebuje PRZEPIS >są, erm, mało miarodajne...[/color] No wiesz, 'weź co masz pod reką' to też przepis. Ale, żeby moonik się ucieszył, to sięgąłem do literatury. ' Kuchia Polska' wydanie XXX, PWE 1988 Bigos Polski Składniki: - 40 dag kapusty kwaszonej - 10 dag chudego, wędzonego boczku - 40 dag kapusty cukrowej - 0.5 dag suszonych grzybów - 20 dag wieprzowiny bez kości - 20 dag cielęciny bez kości - 3 dag tłuszczu - 25 dag kiełbasy - 5 dag słoniny - 5 dag cebuli - 1 dag mąki - sól, pieprz, cukier. Dodając do tego wodę otrzymujemy około 2,5 kg gotowego bigosu, w którym tłuszczu jest: - 3 dag...
Źródło: wirtualna.warszawa.pl/forum/showthread.php?t=30881



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • audipoznan.keep.pl